Η Δίαιτα με Ρύζι, Κοτόπουλο και Μήλο των 9 ημερών

Η Δίαιτα με ρύζι, κοτόπουλο και μήλο είναι μια αποτελεσματική δίαιτα απώλειας βάρους, καύσης του λίπους και ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Η δίαιτα περιλαμβάνει ένα διατροφικό πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται στην κατανάλωση του ρυζιού, του κοτόπουλου και του μήλου σε όση ποσότητα θέλουμε και μπορούμε να τα καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δίαιτα χωρίζεται σε τρία στάδια και κάθε στάδιο διαρκεί τρεις ημέρες και επιτρέπεται μόνο ένα είδος τροφίμου κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Στο πρώτο στάδιο της δίαιτας καταναλώνουμε για τρεις ημέρες 2 κούπες βρασμένο ρύζι. Στο δεύτερο στάδιο της δίαιτας καταναλώνουμε για τρεις ημέρες 1 κιλό μαγειρεμένο κοτόπουλο (βρασμένο ή ψημένο ή στον ατμό). Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της δίαιτας καταναλώνουμε για τρεις ημέρες 1 κιλό μήλα (ωμά ή ψημένα).
Ρύζι - Οφέλη για την υγεία
Το ρύζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και είναι μια πλούσια πηγή υδατανθράκων, η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος.
Το καστανό και το λευκό ρύζι είναι οι ίδιοι κόκκοι, απλά αλεσμένοι με διαφορετικό τρόπο. Συνιστάται να καταναλώνουμε καστανό ρύζι καθώς η παρουσία του πίτουρου κάνει το καστανό ρύζι πιο θρεπτικό από το λευκό.
Το λευκό ρύζι έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το καστανό, αλλά μόνο το ένα τρίτο των φυτικών ινών και λιγότερη πρωτεΐνη. 
Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο και μαγγάνιο. Το καστανό ρύζι περιέχει τρεις διαφορετικούς τύπους φαινολικών, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που απαντώνται φυσικά στα φυτά. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου προστατεύοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των κυττάρων. Οι φαινολικές ουσίες εμφανίζονται στο στρώμα πίτουρου του ρυζιού και στο φύτρο. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες στο καστανό ρύζι προάγουν την υγεία του εντέρου, μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Δεδομένου ότι οι φυτικές ίνες μας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού, μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Κοτόπουλο - Οφέλη για την υγεία
Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως Βιταμίνη Β12, τρυπτοφάνη, χολίνη, ψευδάργυρο, σίδερο και χαλκό. Η άπαχη πρωτεΐνη στο κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων απαραίτητα για το χτίσιμο του μυϊκού ιστού και την διατήρηση της οστική πυκνότητας. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε το αίσθημα του κορεσμού, κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού μας βάρους.

Μήλο - Οφέλη για την υγεία
Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτοχημικά γνωστά και ως φυτοθρεπτικά συστατικά, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή τα οποία έχουν ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. 
Τα μήλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες οι οποίες προσφέρουν πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία, όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, καλύτερα επίπεδα λιπιδίων και λιγότερες φλεγμονές.
Οι ερευνητές του καρκίνου πιστεύουν ότι τα φυτοχημικά δρουν με διάφορους τρόπους για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Αποτρέπουν τη βλάβη στο DNA, βοηθούν το σώμα να επιδιορθώσει το DNA και εμποδίζουν την αναπαραγωγή των κατεστραμμένων κυττάρων. Έρευνες δείχνουν ότι τα μήλα μπορεί να λειτουργούν ως πρεβιοτικά, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη βοηθητικών βακτηρίων στο έντερο.
Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε νερό και σε φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα κορεσμού, το οποίο οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και έτσι μας βοηθάει στην απώλεια βάρους αλλά και στη διατήρηση ενός υγιές σωματικού βάρους.

Διάρκεια: 9 ημέρες
Απώλεια: μέχρι και 9 κιλά


Η Δίαιτα με Ρύζι, Κοτόπουλο και Μήλο των 9 ημερών

Διατροφικό Πρόγραμμα


1η Ημέρα έως 3η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

2 κούπες μαγειρεμένο Ρύζι


4η Ημέρα έως 6η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

1 κιλό Κοτόπουλο


7η Ημέρα έως 9η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

1 κιλό Μήλα



ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Γενικοί Κανόνες Δίαιτας
- Νερό: Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων που βοηθάνε στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
Πρωινό ξύπνημα: Μετά το ξύπνημα συνιστάται να καταναλώνουμε χλιαρό νερό με λεμόνι.
- Έλεγχος σωματικού βάρους: Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
Άσκηση: Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με μεσαίας έως έντονης έντασης άσκηση από 30 λεπτά έως 60 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα.
- Συμπληρώματα Διατροφής: Προαιρετικά καταναλώνουμε συμπληρώματα διατροφής όπως ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρά οξέα.
- Μπάνιο με άλατα: Στο τέλος της ημέρας κάνουμε ένα μπάνιο με άλατα epsom ή με φυσικό θαλασσινό αλάτι για αποτοξίνωση και χαλάρωση.
Συντήρηση: Την επόμενη μέρα της δίαιτας μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σούπες, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά και ροφήματα πλούσια σε βιταμίνες και αμινοξέα. Τις επόμενες ημέρες ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με το βασικό μεταβολικό μας ρυθμό (BMR) ανάλογα με τα κιλά στα οποία θέλουμε να συντηρηθούμε.

Τρόφιμα
- Τροφές: Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό. Η ποσότητα των τροφών ισοδυναμεί σε μαγειρεμένη τροφή. Δεν παραλείπουμε γεύματα για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Δημητριακά: Καταναλώνουμε δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγά τους.


Πουλερικά
- Κοτόπουλο: Καταναλώνουμε το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα.

- Πρόσθετες Τροφές: Στα γεύματα και στα ροφήματα βοτάνων συνιστάται να προσθέτουμε κανέλα Κεϋλάνης, πιπερόριζα, μαύρο πιπέρι, κουρκουμά, μαύρο κύμινο, σκόρδο και καυτερή πιπεριά που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.


Επιτρέπεται η κατανάλωση

Ροφήματα
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο
- Χαρούπι
- Νερό Καρύδας
- Κεφίρ Νερού
- Κομπούχα

Λιπαρά
- Ελαιόλαδο: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Φυτικά έλαια: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Έλαια ξηρών καρπών: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα

Γλυκαντικά
- Στέβια
- Μέλι: μέχρι 2 κουταλάκια την ημέρα

Καρυκεύματα και Αρτύματα
Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη).

Δεν Επιτρέπεται η κατανάλωση

Ροφήματα
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Αλκοόλ

Γλυκαντικά
- Τεχνητά γλυκαντικά
- Ζάχαρη





Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.


Άδεια Χρήσης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου enter2life.com χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια των ιδιοκτητών του. Άρθρο 66 - Νόμος 2121/1993.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια