Η Δίαιτα με Μπανάνα και Γιαούρτι των 4 ημερών

Η Δίαιτα με μπανάνα και γιαούρτι είναι μια απολαυστική και εύκολη δίαιτα αποτοξίνωσης που θα μας βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας, να τον αποτοξινώσουμε και να χάσουμε τα περιττά κιλά. Το διατροφικό πρόγραμμα της δίαιτας περιλαμβάνει δυο τροφές την μπανάνα και το γιαούρτι.
Η μπανάνα είναι χαμηλή σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και χαλκό. Είναι το ιδανικό φρούτο για δίαιτα καθώς μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και μας δίνει ενέργεια και την αίσθηση του κορεσμού. 

Η μπανάνα βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον οργανισμό γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο πεπτικό και νευρικό σύστημα αλλά και στη καλή λειτουργία των νεφρών. Η δίαιτα διαρκεί τέσσερις ημέρες και καθημερινά καταναλώνουμε μπανάνες σε συνδυασμό με γιαούρτι.
Για να κάνουμε ακόμα πιο απολαυστική τη δίαιτα μπορούμε να προσθέσουμε στο γιαούρτι την ευεργετική κανέλα Κεϋλάνης θα μας βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με γιαούρτι κεφίρ και με φυτικό γιαούρτι.

Παγωτό Μπανάνα με γιαούρτι
Σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή για να απολαύσουμε τις μπανάνες με το γιαούρτι στη δίαιτα μας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Φτιάχνουμε ένα απολαυστικό παγωτό με μπανάνα και γιαούρτι με λίγες θερμίδες και απίστευτα γευστικό.
Η διαδικασία παρασκευής του παγωτού είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη. Πολτοποιούμε τις μπανάνες, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες παγωτού και το καταψύχουμε. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε το παγωτό.
Για την σοκολατένια εκδοχή του παγωτού μπορούμε να προσθέσουμε κακάο ή χαρούπι και κανέλα Κεϋλάνης.

Η Δίαιτα με Μπανάνα και Γιαούρτι των 4 ημέρων

Διατροφικό Πρόγραμμα

1η Ημέρα έως 4η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

5 μπανάνες και 1.000 γραμμ. γιαούρτι


ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
- Μετά το ξύπνημα συνιστάται να καταναλώνουμε χλιαρό νερό με λεμόνι.
- Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ), μαύρο κύμινο, σκόρδο και καυτερή πιπεριά που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
- Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Τα γαλακτοκομικά να είναι με χαμηλά λιπαρά.
- Γιαούρτι: Καταναλώνουμε γιαούρτι ζωικό ή φυτικό ή γιαούρτι κεφίρ.
- Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Άσκηση: Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με μεσαίας έως έντονης έντασης άσκηση από 30 λεπτά έως 60 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα.
- Συμπληρώματα Διατροφής: Προαιρετικά καταναλώνουμε συμπληρώματα διατροφής όπως ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρά οξέα.
- Μπάνιο με άλατα: Στο τέλος της ημέρας κάνουμε ένα μπάνιο με άλατα epsom ή με φυσικό θαλασσινό αλάτι για αποτοξίνωση και χαλάρωση.

Συντήρηση
Την επόμενη μέρα της δίαιτας μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σούπες, σαλάτες, φρούτα, λαχανικά και ροφήματα πλούσια σε βιταμίνες και αμινοξέα. Τις επόμενες ημέρες ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με το βασικό μεταβολικό μας ρυθμό (BMR) ανάλογα με τα κιλά στα οποία θέλουμε να συντηρηθούμε.

Επιτρέπεται

Ροφήματα
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο
- Χαρούπι
- Νερό Καρύδας
- Κεφίρ Νερού
- Κομπούχα

Λιπαρά
- Ελαιόλαδο: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Φυτικά έλαια: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Έλαια ξηρών καρπών: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα

Γλυκαντικά
- Στέβια

Καρυκεύματα και Αρτύματα
Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη).

Δεν Επιτρέπεται

Ροφήματα
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Αλκοόλ

Γλυκαντικά
- Τεχνητά γλυκαντικά
- Ζάχαρη
- Μέλι




Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.


Άδεια Χρήσης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου enter2life.com χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια των ιδιοκτητών του. Άρθρο 66 - Νόμος 2121/1993.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια